Home  »  Gedenken  »  Grafmonumenten

Grafmonumenten 

Schoot Natuursteen biedt u een ruim assortiment aan grafmonumenten. U heeft keuze uit diverse steensoorten en vormen. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige letterplaat zonder omranding en dekplaat, maar ook voor een compleet grafmonument.

Graag adviseren wij u over de vele mogelijkheden en over de reglementen die gehanteerd worden door de begraafplaatsen.

      

Steensoorten

Tegenwoordig worden veel grafstenen van graniet gemaakt, in een ruwe of gepolijste uitvoering. Maar ook andere bewerkingen zoals bijvoorbeeld gezoet (matglans) natuursteen is prima geschikt voor een grafmonument. Graniet heeft als voordeel dat het weinig onderhoud vereist en in vele soorten en kleuren leverbaar is. Daarnaast is graniet meestal kleurvast en bestand tegen alle weersinvloeden. Maar een gedenksteen hoeft niet altijd geheel van natuursteen te zijn. Een combinatie van diverse materialen behoort ook tot de mogelijkheden.                Te denken aan glas - RVS - hout - brons.

Natuurlijk leveren wij ook grafmonumenten uitgevoerd in Belgisch hardsteen - marmer - basalt - kalkzandsteen. Deze steensoorten vragen wel iets meer onderhoud.

Maak een vrijblijvende afspraak om onze showroom te bezoeken. Wij adviseren u graag bij uw keuze. In onze showroom en modellentuin kunt u vele steensoorten bekijken, zo krijgt u een goede indruk van structuur en kleur.